donderdag, 18. mei 2006 - 11:41

Veel bekeuringen bij nachtelijke snelheidscontrole

Cothen

De politie heeft in de avonduren en in de nacht van 17 op 18 mei op het provinciale wegennet in het oostelijk deel van de provincie Utrecht volop op snelheid gecontroleerd.
Tijdens de tussen 20.30 uur en 02.30 uur gehouden controle werden 2027 voertuigen middels de radar gecontroleerd. Hiervan overschreden 291 bestuurders de maximumsnelheid. De hoogst gemeten snelheid was 134 km/h waar 80 km/h is toegestaan.

Daarnaast werden 22 andere bekeuringen geschreven voor het negeren van roodlicht, het niet handenvrij bellen en bumperkleven. In de nachtelijke uren wordt op provinciale wegen de snelheid vaak fors overschreden. Bestuurders schatten in dat zij op de rustige wegen het gaspedaal diep kunnen intrappen.

Maar door even niet op te letten of door een verkeerde correctie van het stuur, raakt een voertuig al snel de berm. Door de hoge snelheid heeft dit vaak een ernstig ongeval ten gevolge. Veel ongelukken op provinciale wegen zijn dan ook eenzijdig. Door te controleren op overschrijdingen van de maximumsnelheid en buitensporig verkeersgedrag in de late avonduren wil de politie dit verkeersgevaarlijke rijgedrag terugdringen.
Provincie:
Tag(s):