zaterdag, 3. juni 2006 - 18:15

Veel belangstelling voor Dag van de Bouw

Roermond

Vandaag waren er in het hele land ruim 60 bouwplaatsen te bezichtigen voor het publiek. In Limburg konden belangstellenden een kijkje nemen bij de in aanbouw zijnde onderwijsinstelling aan de Oranjelaan (de voormalige MTS) en in het Roerdal, waar de bouwwerkzaamheden plaatsvinden voor de Roertunnel.

Vooral de bustour langs de toekomstige A73-tunnel trok veel publieke belangstelling. Tussen 10.00 uur en 16.00 uur vertrok er ieder half uur een tourbus richting de bouwput tussen de Heinsbergerweg en de Leropperweg. Alle bussen waren dan ook volgeboekt, maar sommige belangstellenden konden op goed geluk toch nog mee, omdat er enkele afmeldingen waren.

De ‘Dag van de Bouw’ wordt georganiseerd door Bouwend Nederland in nauwe samenwerking met de betrokken bouwbedrijven en hun opdrachtgevers. Met dit ‘open huis’ wil de sector laten zien hoe er wordt gewerkt en op welke wijze vaak technisch ingewikkelde bouwwerken tot stand komen. Ook blijkt uit onderzoek dat veel Nederlanders de bouwsector onvoldoende transparant vinden en teveel in zichzelf gekeerd. Dit initiatief is een eerste stap om daar verandering in aan te brengen. Daarnaast wil de sector via de ‘Dag van de Bouw’ aandacht vestigen op het belang van de sector voor de Nederlandse economie en samenleving.
Provincie:
Tag(s):