zondag, 9. april 2006 - 14:13

Veel geweld in Zwols uitgaansleven

Zwolle

De politie van Zwolle heeft zaterdagnacht haar handen vol gehad met het afhandelen van geweld in het uitgaansleven.
Zowel op de Jufferenwal als op de Grote Markt moest meerdere keren worden opgetreden. In totaal werden zeven personen aangehouden.

Een 18-jarige man uit Zwolle is zaterdagnacht aangehouden nadat hij eerder die nacht een portier van een café op de Kamperstraat had geslagen. De jongen sloeg de portier omdat hem de toegang tot het café werd geweigerd. Op basis van het signalement kon hij kort daarop worden aangehouden op de Voorstraat.

Een 33-jarige Zwollenaar is zaterdagnacht aangehouden op de Jufferenwal nadat hij een 23-jarige plaatsgenoot een kopstoot had gegeven. De mannen kwamen met elkaar in conflict bij de ingang van een café. Hierbij deelde de 33-jarige man een kopstoot uit. Na een korte achtervolging te voet, kon hij worden aangehouden.

Na een vechtpartij in een café aan de Jufferenwal, waarbij meerdere personen waren betrokken, zijn zaterdagnacht twee Zwollenaren van 19 en 22 jaar aangehouden. De beide mannen waren betrokken bij een vechtpartij waarbij vermoedelijk glaswerk en een barkruk werden gebruikt.
Vier personen moesten zich in het ziekenhuis aan hun verwondingen laten behandelen. Onderzoek zal moeten uitwijzen wat de aanleiding van de vechtpartij is geweest.

Ook op de Grote Markt werden bij een vechtpartij drie personen aangehouden. Een 20-jarige Zwolse, een 23-jarige inwoner van Dalfsen en een 21-jarige inwoner van Hattemerbroek werden, nadat ze elkaar diverse kloppen en schoppen hadden verkocht, ingesloten op het bureau.
De oorzaak van deze vechtpartij ligt in de relationele sfeer.
Provincie:
Tag(s):