woensdag, 15. februari 2006 - 15:21

Veel kinderen dupe van mishandeling en verkrachting

Rotterdam

Uit nog niet eerder gepubliceerde cijfers van de Rotterdamse jeugdmonitor blijkt dat seksueel misbruik en mishandeling in huiselijke kring aanzienlijk is. Wethouder M. van den Anker (veiligheid en Gezondheidszorg), die woensdag op een congres praat over zorg en onderwijs en mishandeling, maakte vandaag de cijfers bekend op haar weblog. De RJM geeft aan dat meer meisjes worden mishandeld en seksueel misbruikt dan jongens.

Van de jongens zeggen er 367 mishandeld te zijn of te worden en 50 seksueel misbruikt. Voor de meisjes gelden aantallen van 429 voor mishandeling en 238 voor seksueel misbruik. Op een totaal aantal van 10.000 geïnterviewde opgroeiende kids zijn dit aanzienlijke percentages, aldus de wethouder.

Verder blijkt uit de RJM dat de jongens en meisjes in de derde klas aanzienlijk kwestbaarder lijken dan de kids in de brugklas omdat in de derde klas mishandeling en seksueel misbruik vaker voorkomt dan in de brugklas.

Kindermishandeling, kinderdoding en seksueel misbruik verdient een gezicht op de (landelijke) politieke agenda EN een stevige aanpak. Immers van de duizenden meldingen op jaarbasis van kindermishandeling bij het AMK wordt 80% gepleegd door 1 of beide ouders. Van den Anker wil een harde aanpak waarbij ze pleit voor toezicht van de Staat vanaf het moment dat kinderen worden geboren.
Provincie:
Tag(s):