zaterdag, 20. mei 2006 - 13:49

Veel overtredingen bij zeer grote controle

Vrijdag zowel in de ochtend, middag, avond en nacht heeft een zeer grote controle plaatsgevonden in District Zuid. Op diverse locaties in het gehele district zijn personen in voertuigen, in het openbaar vervoer, op het water en in horecagelegenheden gecontroleerd.

Aan de controle werd deelgenomen door politiepersoneel uit district Zuid, personeel van het KLPD, leden van de Koninklijke Marechaussee, de Belastingdienst, de Sociale Dienst, de A.I.D., het GVB, Connexxion, Dienst Binnenwaterbeheer, Boswachterij en Groengebied Amsterdam en Controledienst Aalsmeer.

Met behulp van de Catch Ken zijn 13.000 auto's gecontroleerd. Totaal werden 2200 auto's fysiek gecontroleerd en honderden bekeuringen uitgeschreven voor een variëteit aan overtredingen.

Onder andere: - aanwezigheid van radardetectieapparatuur - onverzekerd rijden - Kinderen onder de twaalf jaar zonder kinderzitje - APK-verlopen - taximeter niet verzegeld - gladde banden - niet handsfree bellen - verduisteringsfolie op ramen - defecte remmen - defecte verlichting - lekke brandstofleiding - geen juiste formulieren terzake mest - pachten en verpachten van vergunning taxi - overtreding rusttijden Negentien personen werden aangehouden in verband met het bezit van verdovende middelen, dronken achter het stuur, het zijn van illegaal vreemdeling en vijf van hen stonden gesignaleerd.

Tijdens de horeca-actie werden15 coffeeshops en 2 cafés gecontroleerd. Negen horecabezoekers stonden gesignaleerd en moesten nog openstaande boetes betalen. In een van de cafés werden door de speurhond 45 zakjes wiet en 3 plakken hasj aangetroffen. Openbaar vervoer In het openbaar vervoer werden ruim 8000 passagiers gecontroleerd.

Waarbij 294 bekeuringen voor het zwart rijden werden uitgeschreven, 14 passagiers kregen een proces-verbaal omdat ze met hun voeten op de banken zaten. Acht passagiers waren niet in het bezit van een identiteitsbewijs, twee werden aangehouden omdat ze illegaal in Nederland verbleven

Tijdens de controles op het water werden190 boten aangemeerde boten gecontroleerd. Hierbij werden drie gestolen buitenboordmotoren aangetroffen en in beslag genomen. Nader onderzoek door de recherche zal volgen. Tientallen fietsen werden gegraveerd en kentekenplaten van auto’s werden met popnagels deugdelijk vastgezet.
Provincie:
Tag(s):