vrijdag, 30. juni 2006 - 15:46

Veel PK's op PK-Weekend

Dalerveen

Op 8 en 9 juli vindt in Dalerveen voor de 5e keer het PK-weekend plaats. Tractoren, crossauto's, crossmotoren, combines, kortom alles wat maar meer als 1 PK heeft doet Dalerveen en de verre omgeving weer op hun grondvesten trillen.

Ronkende motoren, zwarte rookwolken en veel gezelligheid bepalen weer het gezicht van Dalerveen. In 1994 werd voor de eerste keer een trekkerslep wedstrijd georganiseerd, maar in 2002 werd deze trekkerslep uitgebreid tot een PK-weekend, waarbij de organisatie de Zwarte Cross in Lichtenvoorde als voorbeeld voor ogen had.

Sindsdien mag het PK weekend zich verheugen in een steeds groeiende belangstelling. Door het overweldigende aantal deelnemers aan de diverse onderdelen besloot de organisatie de traditionele scheiding, trekkerslep op zaterdag en de crosses op zondag, te laten varen.

Zaterdag 8 juli begint om 9.00 uur met de traditionele trekkerslep. 120 tractoren uit binnen en buitenland proberen in de diverse klassen een “Full Pull� te halen. De beloning voor de winnaars is deelname aan de traditionele “Stoppelhaene� wedstrijden, later dit jaar, in Raalte.

Om 13.00 uur wordt een begin gemaakt met de autocross. Voor de de autocross hebben zich 130 deelnemers gemeld.
's Avonds is het traditionele PK feest, met Melrose, John Stevens en Edwin Jonkman, in de grote feesttent.

Zondag 9 juli gaat het weekend verder met autocross, combineraces, pruts en knutselrace, caravanraces, gazonmaaierraces en nog veel meer.

Het gehele PK-Weekend zijn er diverse aktiviteiten, zoals een grote kermis, buikschuifbaan, quad rijden, kinderspelen en diverse demonstraties. De voetbalfan hoeft niet thuis te blijven want in de feesttent is er voetbal op een groot beeldscherm. Voor de PK-fanatici, die helemaal niets van het evenement wil missen, is er een camping in de buurt van het evenemententerrein ingericht.
Provincie:
Tag(s):