vrijdag, 30. juni 2006 - 20:46

Veel rook bij brand in transportbanden loods

Emmer-Compascuum

Een grote brand heeft een loods van transportbedrijf Groen Transporteur – Service in Emmercompascuum afgelopen nacht in de as gelegd. In de loods werden rubberen transportbanden vervaardigd. Behalve een voorraad rubber waren er ook gasflessen en zuurstofflessen tenbehoeve van lasapparatuur in de loods aanwezig. De brand ging gepaard met een enorme rookontwikkeling.

Mogelijk dat deze rook bij omwonenden hinder heeft veroorzaakt aan ogen en luchtwegen. Maar doordat er geen sprake is geweest van het vrijkomen van gevaarlijke stoffen, heeft dit geen gevaar opgeleverd voor de volksgezondheid, aldus een verklaring van de gemeente Emmen.

De brandweerkorpsen uit Emmercompascuum, Emmen, Tweede-Exloërmond en Coevorden bestreden de brand. De brandweer heeft in eerste instantie gezorgd voor het brandvrij houden van de omliggende bedrijven.

Er is niet onmiddellijk begonnen met het blussen van de brand om zo de rook kans te geven zo hoog mogelijk op te stijgen. Hiermee is de overlast op de grond zoveel mogelijk voorkomen.
Provincie:
Tag(s):