woensdag, 17. mei 2006 - 13:19

Veel verzet tijdens aanhoudingen

Tubbergen

Een 16 jarig meisje uit Vriezenveen deed dinsdag 2 mei aangifte van diefstal van haar tas met hierin onder meer een portemonnee. De diefstal vond plaats op maandagavond 1 mei aan de Sportlaan in Tubbergen. Het meisje had haar fiets bij het zwembad aldaar gestald en had haar tas onder de snelbinders laten zitten. Toen zij later die avond haar fiets wilde pakken, bleek deze weg te zijn. De fiets werd even later in de struiken teruggevonden, de tas was verdwenen.

De politie stelde een onderzoek in en kwam op het spoor van drie verdachten, jongens uit Mariaparochie. Zij werden dinsdag 16 mei in hun woning aangehouden. De aanhouding van een van de verdachten, een 14 jarige jongen, verliep zonder problemen.

De aanhouding van de andere twee, broers van 15 en 17 jaar en woonachtig aan de Stobbengoor, ging echter met veel verzet gepaard. Een van de agenten raakte gewond toen de 15 jarige jongen hem een harde trap gaf. De 42 jarige vader van de twee jongens kwam zijn zoons te hulp en bedreigde de agenten. Op een gegeven moment ontstond een worsteling tussen de vader en politieagenten, waarbij de vader lichtgewond raakte. De politie hield uiteindelijk zowel de twee jongens als hun vader aan.

De gewonde politieagent ging naar het ziekenhuis. Hij mocht na behandeling naar huis en deed inmiddels aangifte.
De 14 verdachte heeft inmiddels bekend en werd nog dinsdagmiddag in vrijheid gesteld.

De drie andere verdachten, de twee broers en hun vader, zijn in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten.
De politie maakt proces-verbaal op.
Provincie:
Tag(s):