vrijdag, 21. juli 2006 - 11:19

Veelplegers aangehouden met hulp voorbijganger

Enschede

Surveillerende politiemensen zagen donderdagavond rond 19.00 uur op de Noorderhagen in Enschede twee personen lopen waarvan ze wisten dat in ieder geval een van de twee op de lijst van veelplegers voorkomt. Deze persoon, een 24 jarige man uit Enschede, droeg onder zijn arm een tas. De politiemensen wilden de inhoud van deze tas controleren. Bij het zien van de politieauto gingen de twee ervandoor en renden ieder een kant op. De achtervolging op de man met de tas werd ingezet.

De man glipte echter tussen de gesloten spoorwegovergang door, vlak voor een trein langs, waarbij de politieman die hem te voet volgde moest even wachten.
Op de Gemeentewerfstraat kreeg hij van een voorbijganger een fiets aangereikt en kon de agent hiermee de man met tas op de Niermansgang aanhouden. Bij zijn aanhouding verzette hij zich hevig, schold de politiemensen uit en bedreigde hen.

In de tas bleek onder andere een ladyshave te zitten die vermoedelijk van diefstal afkomstig is. Ook bevonden zich in de tas papieren van de andere, weggevluchte man, een 24 jarige Enschedeer. Deze verscheen even later aan het bureau om zijn papieren op te halen. Ook hij werd aangehouden en beiden zijn ingesloten. Een onderzoek wordt ingesteld.

In de loop van vrijdag zijn de beide mannen in verband met het zijn van veelpleger in verzekering gesteld en zullen bij justitie worden voorgeleid.

De politie wil nog erg graag in contact komen met de voorbijganger die op de Gemeentewerfstraat spontaan zijn fiets uitleende. De fiets is wel terug maar door de commotie bij de aanhouding kon geen naam worden genoteerd om hem te bedanken. Hij wordt dan ook verzocht contact op te nemen met de afdeling Enschede Binnenstad van de politie Twente.
Provincie:
Tag(s):