vrijdag, 17. maart 2006 - 19:00

Veerdienst Hoedekenskerke-Terneuzen stopt

Heinkenszand

De veerdienst tussen Hoedekenskerke en Terneuzen stopt ermee. Dat heeft de rederij meegedeeld aan de gemeente Borsele. De gemeente probeerde vorig jaar de veerdienst te redden met een overbruggingssubsidie en onderhoud van het ponton in het haventje van Hoedekenskerke.

Op dringend verzoek van de schipper en de stichting Fiets een Rondje met een Pontje, heeft de gemeente vorig jaar een bedrag van 20.000 euro uitgetrokken voor de reparatie van het havenponton. Hierdoor kon het veer weer goed en veilig in Hoedekenskerke aanleggen. Daarboven heeft de stichting Fiets een Rondje met een Pontje ook nog een éénmalig overbruggingskrediet van een kleine zevenduizend euro gekregen van de gemeente.

De stichting schatte toen namelijk in, dat de bezoekers-aantallen dit jaar weer aan zouden trekken waardoor de veerdienst weer levensvatbaar zou zijn. De schipper heeft nu al besloten de verbinding in 2006 uit de vaart te halen vanwege tegenvallende passagiersaantallen. Daarmee stopt de veerdienst.

De gemeente hoopt dat nieuwe rederijen zich aandienen om de veerdienst vanaf deze zomer weer te exploiteren. Zodoende kan het herstelde ponton benut worden en behoudt de gemeente alsnog een mooie toeristische attractie.
Provincie:
Tag(s):