woensdag, 18. januari 2006 - 9:20

Veertig auto's geplunderd in Drachten

Drachten

In Drachten zijn tussen dinsdag 16.45 uur en woensdag 05.00 uur ongeveer 40 auto’s opengebroken. Een 46-jarige inwoner van Drachten deed als eerste aangifte. Zijn auto stond geparkeerd op het Oud Ambacht en heeft veel schade. Bij een nader onderzoek door de politie zijn nog een zevental auto aangetroffen met schade. In de meeste gevallen zijn de autoradio's ontvreemd en heeft men de hele auto doorzocht.

Even later bleek dat op de Twee Gebroeders veel meer auto’s zijn opengebroken. De politie schat het aantal op een stuk of veertig auto's. Een dertigtal aangiftes zijn inmiddels binnen. In alle gevallen heeft men met grof geweld de auto's opengebroken. Alle auto's zijn in z'n geheel doorzocht en alle waardevolle spullen heeft men weggenomen.

Gezien de werkwijze houdt de politie er rekening mee, dat de inbraken door meerdere personen moet zijn gepleegd. De meeste buit betrof autoradio's. Het schadebedrag loopt in de tienduizenden Euro's. Gezien het mogelijke lawaai en de meerdere personen vraagt de politie aan diegenen die iets gehoord of gezien hebben zicht te willen melden. Men kan bellen via het algemene politienummer 0900 8844. De inbraken hebben plaatsgevonden in de nacht van dinsdag op woensdag.
Provincie:
Tag(s):