maandag, 6. februari 2006 - 12:53

Veilig Internet

Den Haag

Een minister die les krijgt van kinderen? Op 7 februari, de Europese dag voor Veilig Internet, gaan leerlingen op een Haagse school Minister Brinkhorst bijspijkeren over veilig internetten. Na de les kondigt de minister de campagne Digibewust aan, een gezamenlijk initiatief van overheid en bedrijfsleven.

Op 7 februari wordt voor de derde keer de Europese dag voor Veilig Internet gehouden. Op deze dag wordt in meer dan 35 landen aandacht gevraagd voor veilig internetten. In Nederland en België is het thema: Ik zal je leren!.

Kinderen weten vaak meer van internet dan hun opvoeders. Ze hebben echter nog steeds begeleiding nodig om te leren omgaan met de minder leuke kanten van internet. Op de Veilig Internet Dag worden daarom de traditionele opvoedrollen omgedraaid: door het hele land spijkeren kinderen hun opvoeders bij over hun activiteiten op internet. Scholen kunnen op ikzaljeleren.surfopsafe.nl een handleiding voor leerlingen downloaden, ontwikkeld door Mijn Kind Online. Hierin lezen leerlingen hoe ze de les aan volwassenen kunnen vormgeven.

Op het Haags Montessori Lyceum geven leerlingen les aan Minister Brinkhorst. Na afloop kondigt hij Digibewust aan, een gezamenlijke voorlichtingscampagne van het Ministerie van
Economische Zaken, KPN, Microsoft en TPG Post. De campagne wil consumenten bewust maken van de mogelijke risico s van de digitale wereld. Op de website www.digibewust.nl kunnen ze vanaf 7 februari terecht voor informatie en vragen over veilig internet- en computergebruik.
Categorie:
Tag(s):