donderdag, 14. december 2006 - 10:26

Veilig uitgaan in Hoogeveen

Hoogeveen

Gemeente Hoogeveen, politie Hoogeveen, Openbaar Ministerie en de afdeling Hoogeveen van de Koninklijke Horeca gaan meer samenwerken om het uitgaan in Hoogeveen te verbeteren en veiliger te maken. Hiervoor gaan deze partijen het instrument Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan inzetten. Dit is een manier van werken die ook in diverse andere gemeenten met uitgaansgebieden wordt toegepast.

In de Kwaliteitsmeter wordt onder meer beschreven op welke manier de partijen gaan samenwerken, welke maatregelen men gaat nemen en hoe die uitgevoerd gaan worden. Er zijn vijf prioriteiten vastgesteld:

* onveilig gevoel uitgaanspubliek
* glaswerk op straat
* geweld op straat
* slooproutes
* hangjongeren

Deze prioriteiten zijn vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst. Deze overeenkomst vloeit voort uit het horecaconvenant dat op 10 juli 2006 is getekend.

Uitgaansgebieden zijn vaak de visitekaartjes van een stad of gemeente. Als daar een prettige sfeer heerst en de veiligheid voor iedereen gegarandeerd kan worden, dan heeft dat een positieve uitwerking op de hele regio. In de praktijk blijkt dit een te zware taak en verantwoordelijkheid om aan één partij over te laten, zoals de politie of de horecaondernemers. Daar is een structurele samenwerking voor nodig van alle betrokken partijen.
Provincie:
Tag(s):