vrijdag, 22. september 2006 - 8:17

Veilig verkeer actie door de Julianaschool

Winterswijk

Donderdagmiddag werd door de Julianaschool aan de Corleseweg in het kader van de landelijke "op voeten en fietsen"-dag van Veilig Verkeer Nederland een verkeersactie gehouden om aandacht te vragen voor een gevaarlijke verkeerssituatie in de buurt van de school.

Het betreft het fietspad vanaf de rotonde richting de Chrysantstraat (aan de dorpzijde van de rotonde).
Als de kinderen + ouders na schooltijd naar huis gaan, wordt er veilig overgestoken m.b.v. de verkeersouders die op de rotonde staan.


Maar dan begint het: vanaf de rotonde ligt er naast het fietspad eerst nog zo'n 20 meter voetpad, maar daarna houdt het voetpad op! Dit heeft tot gevolg dat wandelaars (kinderen en ouders ) en fietsers samen over het fietspad gaan, wat gevaarlijke situaties oplevert. Helemaal als hen vanaf de andere kant fietsers en brommers tegemoet komen.

Wij willen graag dat kinderen zoveel mogelijk lopend en op de fiets naar school komen maar op deze manier komt dat de veiligheid niet ten goede!

Daarom werd er met de groep 6 t/m 8 op een ludieke manier actie gevoerd . Een paar "stratenmakers" (leerlingen uit groep 8) gingen een begin maken met het voetpad (is lastig in het ongemaaide gras...). Een aantal actieborden en een groot spandoek met de tekst "De Julianaschool legt de eerste steen, wie maakt deze klus af?" zetten de actie luister bij. Verder werd het betreffende traject versiert worden met veel Veilig Verkeer Nederland vlaggen.
Provincie:
Tag(s):