woensdag, 28. juni 2006 - 20:59

Veilige Honken voor scholieren

Venlo

In navolging van andere gemeenten, start de gemeente Venlo met plekken waar kinderen onderweg van en naar school terecht kunnen voor hulp. Bij deze zogenaamde Veilige Honken kunnen scholieren terecht als ze te maken krijgen met pesterijen, ruziem een ongeval, maar ook als het regent of wanner de fietsende scholier een lekke band krijgt.

De gemeente Venlo start na de zomervakantie, samen met Buro Halt met deze Veilige Honken. De Veilige Honken bouwen voort op het convenant ‘Veiligheid in en om de school’. Een Veilig Honk is de woning van een vrijwilliger langs een route met veel schoolgaande jeugd. Goed herkenbaar aan een bord in de tuin of achter het raam. De vrijwilligers moeten uiteraard van onbesproken gedrag zijn en worden daarop door de politie gescreend. Ook de scholen spelen hierin een belangrijke rol: daar kunnen de vrijwilligers terecht om zaken rond gestrande scholieren te melden.

Het project is in andere steden al succesvol gebleken. Enkele jaren geleden werd het eerste Veilig Honk in Halderberge genomineerd voor de Hein Roethofprijs.
Provincie:
Tag(s):