donderdag, 30. maart 2006 - 13:03

Veiligheid Schiphol in handen van Haarlemmermeer

Haarlemmermeer

De crisisbestrijding van de luchthaven Schiphol dat nu nog onder de verantwoordelijkheid valt van Amsterdam wanneer zich een ramp voordoet, zal voortaan in handen komen van de gemeente Haarlemmermeer.

Het kabinet heeft hiertoe beslist, terwijl minister Remkes van Binnenlandse Zaken de hulpverlening liever bij de gemeente Amsterdam had gehouden.

Korpsbeheerder en Korpsleiding van de politie Kennemerland hebben verheugd kennis genomen van besluit van de betrokken bewindslieden onder voorzitterschap van de minister president om de gemeente Haarlemmermeer definitief in te delen bij de veiligheidsregio Kennemerland. Hiermee wordt de omvang van de brandweerregio vergroot en de continuïteit van het regionale politiekorps gewaarborgd. Dit is in het belang van de rampenbestrijding en de veiligheid in Kennemerland.

Er is jaren gesproken over een definitieve indeling van de gemeente Haarlemmermeer. De gemeente viel voor wat betreft politie onder de regio Kennemerland en justitie Haarlem. Voor de rampenbestrijding (brandweer en GHOR) viel de gemeente onder Amsterdam. Door het bewindsliedenbesluit is er aan deze ongewenste situatie nu een einde gekomen. Haarlemmermeer inclusief Schiphol wordt ingedeeld bij de veiligheidsregio Kennemerland. Dit betekent dat de brandweerkorpsen van Haarlemmermeer en Schiphol en de GGD deel gaan uitmaken van de veiligheidsregio Kennemerland.

De burgemeester van Amsterdam, J. Cohen, laat in het NOS journaal weten dat hij verbaasd is. ‘Ik ben blij dat er een besluit is genomen, al verbaast het mij wel. Wij hebben de expertise in huis en het zou de beste optie zijn’.
Provincie:
Tag(s):