woensdag, 22. februari 2006 - 14:02

Veiligheid tijdens de carnaval

Montferland

In een prettige en open sfeer heeft burgemeester Leppink-Schuitema donderdag onlangs overleg gevoerd met de horecaondernemers uit Montferland. Onderwerp van gesprek was de brandveiligheid van de ondernemingen en alcohol-gebruik van de carnavalisten tijdens de carnaval. Bij het overleg waren naast de brandweer ook vertegenwoordigers van de politie en de gemeente aanwezig.

Tijdens de carnaval 2006 worden horecagelegenheden gecontroleerd op bezoekersaantallen en brandveiligheidseisen waaraan de onderneming moet voldoen. In het verleden zijn er enkele problemen geweest waarvan de brandweer herhaling wil voorkomen, controles zijn daarom noodzakelijk.

De brandweer heeft in januari 2006 een eerste controle gehouden en de ondernemers geadviseerd hoe men o.a. extra versieringen kan aanbrengen. De controles worden uitgevoerd door medewerkers van de gemeente en de brandweer.

Tijdens het overleg gaf de politie aan dat het wenselijk is plastic glazen te gebruiken en gecertificeerde toezichthouders in te zetten om aan de toegangsdeur controle op de bezoekersaantallen te houden. Bij overmatig drankgebruik treed de politie op.
Provincie:
Tag(s):