zaterdag, 15. april 2006 - 14:31

Veiligheidsdag in Winkelcentrum De Eglantier

Apeldoorn

Zaterdag 22 april staat winkelcentrum De Eglantier in het teken van veiligheid. Bezoekers krijgen tussen 11.00 en 16.00 uur in een groot aantal winkels in het winkelcentrum of op straat informatie over veiligheid in het winkelcentrum zelf, maar ook over veiligheid op straat en in huis.

Zo zijn er demonstraties van de politie, de brandweer en de EHBO en wordt er informatie gegeven over zakkenrollen, inbraakbeveiliging voor auto's en woningen en persoonsbeveiliging.

Daarnaast zijn er muziek- en theateroptredens die aansluiten bij het onderwerp veiligheid. Verder komt een wals duizenden illegale DVD's vernietigen en houdt de Ugchelse wijkagent Rob van Schaik, auteur van 'Blauwe plekken', een signeersessie.
Een groot aantal van de 64 ondernemers heeft die dag speciale aanbiedingen van veiligheidsartikelen.

De Veiligheidsdag begint voor de Zeeman om 11.00 uur met het oplaten van 250 ballonnen, gevuld met helium. Kinderen in de leeftijd tot en met 18 jaar kunnen hiervoor vanaf 15 april kaartjes invullen bij Blokker of Intertoys in de Eglantier. Winnaar van de ballonnenwedstrijd is degene van wie de ballon het verst weg terecht is gekomen. De eerste en tweede prijswinnaar winnen een gratis rondvlucht boven Apeldoorn, beschikbaar gesteld door Special Air Services in Teuge. De derde prijs is een legale DVD naar keuze.

Verder is er voor kinderen een letter-speurtocht in het winkelcentrum, waarmee ook een rondvlucht boven Apeldoorn te winnen is. Deelnameformulieren zijn onder meer verkrijgbaar bij Intertoys en Blokker.

De Veiligheidsdag wordt georganiseerd door de werkgroep Keurmerk Veilig Ondernemen De Eglantier. In deze werkgroep werken ondernemersvereniging De Eglantier, gemeente, politie en de brandweer samen aan verbetering van de veiligheid in het winkelcentrum. Inmiddels heeft het centrum door diverse veiligheidsmaatregelen de 'eerste ster' van het Keurmerk verdiend.

Eén van de vervolg-activiteiten is de Veiligheidsdag. Doel van de dag is om bezoekers van het winkelcentrum te laten zien wat de werkgroep doet om de veiligheid in het winkelcentrum te verbeteren.
Provincie:
Tag(s):