donderdag, 2. november 2006 - 11:00

Veiligheidsnetwerk grote steden in Leeuwarden

Leeuwarden

Burgemeester Geert Dales opent donderdag het tweedaagse congres van het veiligheidsnetwerk grote steden in het Stadhuis van Leeuwarden. Het congres gaat over de ‘strikte aanpak van woonoverlast’. Verschillende vertegenwoordigers belast met de veiligheids zullen daarbij aanwezig zijn.

De tweede dag zal door wethouder Roel Sluiter in de Koperen Tuin worden geopend. Deze dag staat in het teken van de Veiligheidshuizen en de ‘horizontale sturingsrelaties’.

Doel van het veiligheidsnetwerk is, dat gemeenten kennis delen op het gebied van veiligheid. Zij beschikken over kaders en instrumenten om er voor zorg te dragen dat de burgers van de gemeente op een prettige en veilige manier met elkaar wonen en zich met elkaar verbinden.

Tijdens de tweedaagse bijeenkomst worden aan veiligheid gerelateerde thema’s besproken. Ook zullen een aantal succesvolle Leeuwarder projecten aan bod komen. Zo zal er in het stadion van Cambuur een presentatie gegeven worden van het Straat Talent Team over ‘Helden rond de velden’. Tevens zal de aanpak van de horecacriminaliteit en de horecaoverlast en veiligheidshuizen worden besproken.
Provincie:
Tag(s):