donderdag, 17. augustus 2006 - 16:09

Venlo gaat samenwerken met Goch en Kevelaer

Venlo

De gemeente Venlo gaat samenwerken met de Duitse steden Goch en Kevelaer om het aantal bezoekers aan te het Kloosterdorp Steyl te vergroten. Voor het verbeteren van de gezamenlijke cultuurtoeristische mogelijkheden trekken lokale, regionale en Europese overheden een bedrag van EUR 1,4 miljoen uit.

Dat hebben de gemeenten Venlo, Goch en Kevelaer samen met de provincie Limburg bekendgemaakt. 'Het gaat goed met toerisme in Venlo', zegt de Venlose wethouder Peter Freij, 'maar vooral door geldgebrek slaagt Kloosterdorp Steyl er nog niet in daarvan mee te profiteren. Door dat samen met Goch en Kevelaer aan te pakken, komt niet alleen Europees geld beschikbaar maar geven we ook het levensbeschouwelijk geïnspireerde toerisme naar Steyl een impuls.'

De verbinding tussen Steyl en Goch is de in 2003 heilig verklaarde Arnold Janssen. De stichter van de kloosters in Steyl werd geboren in Goch. Sinds zijn heiligverklaring en daarop volgende officiële aanwijzing van Goch als bedevaartsplaats groeit het aantal religieus geïnspireerde dagtoeristen aan Goch en Steyl gestaag, maar de toeristische voorzieningen zijn nog onder de maat.

De provincie Limburg en Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen dragen elk EUR 200.000 bij aan het project.
Provincie:
Tag(s):