maandag, 28. augustus 2006 - 17:52

Venlose vrouwen verdacht van oplichting via internet

Venlo

De politie heeft vorige week maandag een 22- en 33-jarige vrouw uit Venlo aangehouden op verdenking van oplichting via internet. Tientallen mensen uit het hele land zijn daarvan de dupe geworden, zo meldt de politie vandaag.In de meeste gevallen werden goederen te koop aangeboden via diverse koop/verkoop-internetsites.

Het ging onder andere om studieboeken, computerspellen en entreekaartjes voor concerten en pretparken. Daarna werden de goederen betaald door de gedupeerden, maar die zijn uiteindelijk nooit geleverd. In totaal gaat het om een bedrag van 25.000 tot 30.000 euro. De verdachten zijn twee vrouwen uit Venlo van 22 en 33 jaar oud.

Ook werd er door een van de vrouwen een aantal reizen geboekt via internet die met een vervalst betalingsbewijs werden betaald. Verder bestelde zij kleding bij postorderbedrijven, die ook niet werden betaald.

De politie heeft proces-verbaal opgemaakt waarna ze donderdag 24 augustus in vrijheid zijn gesteld. Het onderzoek is samen met het Interregionaal Bureau Geld- en Waardeverkeer Zuid-Nederland uitgevoerd.
Provincie:
Tag(s):