donderdag, 5. oktober 2006 - 15:48

Vennegoor of Hesselink twijfelgeval bij Oranje

Jan Vennegoor of Hesselink is vanochtend tijdens de training van Oranje uitgevallen. De Celtic-spits verzwikte zijn enkel en moest voortijdig het veld van Rijnsburgse Boys verlaten. De oud-PSV'er trainde voor het eerst deze week met de groep mee.

"Volgens de dokter ziet het er niet slecht uit", zei bondscoach Marco van Basten donderdagmiddag op de persconferentie. "We moeten de komende dagen bekijken hoe het zich ontwikkelt."

Van Basten denkt eraan om een vervanger op te roepen. "Dat is mogelijk, ja. Dan zal het een zelfde type speler zijn als Vennegoor of Hesselink." In dat geval zijn Pierre van Hooijdonk en Danny Koevermans de voornaamste kandidaten. Van Basten zou er ook voor kunnen kiezen om Ryan Babel als tweede centrumspits naar voren te schuiven. Bij Ajax bekleedde hij tegen FC Utrecht eveneens die functie en toen deed hij dat naar behoren.

Net als Lange Jan keerde Nigel de Jong vandaag terug bij de groep. Daar zal Van Basten blij mee zijn geweest, want de kans is groot dat hij de speler van HSV in de basis laat beginnen als verdedigende middenvelder naast de 'zekerheidjes' Denny Landzaat en Wesley Sneijder. "Omdat hij het bij zijn club heel goed doet. Net als in de laatste interland tegen Wit-Rusland", aldus de bondscoach. Mocht Van Basten niet voor De Jong kiezen, dan is Stijn Schaars de aangewezen man centraal op het middenveld. "Dat is ook een mogelijkheid. We gaan het de komende dagen bekijken."
Categorie:
Tag(s):