vrijdag, 6. oktober 2006 - 14:59

Vennegoor twijfelgeval, belangrijke rol voor De Jong

Jan Vennegoor of Hesselink is het enige twijfelgeval in de selectie van Oranje. De Celtic-spits verzwikte tijdens de donderdagtraining zijn enkel en moest voortijdig het veld van Rijnsburgse Boys verlaten. De oud-PSV'er trainde voor het eerst deze week met de groep mee, omdat hij al eerder last had van zijn enkel.

"Volgens de dokter ziet het er niet zo slecht uit", zei bondscoach Marco van Basten donderdagmiddag op de persconferentie. "We moeten de komende dagen bekijken hoe het zich ontwikkelt." Vennegoor of Hesselink reist vrijdag wel mee naar Sofia.

Van Basten denkt eraan om een vervanger op te roepen als de blessure niet snel herstelt. Dat zou dan na de wedstrijd tegen Bulgarije moeten gebeuren. "Dat is mogelijk, ja. Dan zal het een zelfde type speler zijn als Vennegoor of Hesselink." In dat geval zijn Pierre van Hooijdonk en Danny Koevermans de voornaamste kandidaten. Van Basten zou er ook voor kunnen kiezen om Ryan Babel als tweede centrumspits naar voren te schuiven. Bij Ajax bekleedde hij tegen FC Utrecht eveneens die functie en toen deed hij dat naar behoren.

Net als Lange Jan keerde Nigel de Jong vandaag terug bij de groep. Daar zal Van Basten blij mee zijn geweest, want de kans is groot dat hij de speler van HSV in de basis laat beginnen als verdedigende middenvelder naast de 'zekerheidjes' Denny Landzaat en Wesley Sneijder. "Omdat hij het bij zijn club heel goed doet. Net als in de laatste interland tegen Wit-Rusland", aldus de bondscoach. Mocht Van Basten niet voor De Jong kiezen, dan is Stijn Schaars de aangewezen man centraal op het middenveld. ,,Dat is ook een mogelijkheid. We gaan het de komende dagen bekijken." Het is de enige positie waar de bondscoach nog enigszins over twijfelt, hoewel Van Bastens voorkeur uitgaat naar De Jong. De bezetting van de andere posities staat zo goed als vast.

Vermoedelijke opstelling:
Van der Sar; Khalid Boulahrouz, André Ooijer, Joris Mathijsen, Giovanni van Bronckhorst; Denny Landzaat, Nigel de Jong, Wesley Sneijder; Robin van Persie, Dirk Kuyt, Arjen Robben.
Categorie:
Tag(s):