woensdag, 13. december 2006 - 9:45

Veolia komt langzaam in ritme

Maastricht

Dinsdag is het Veolia gelukt een aantal knelpunten van afgelopen zondag en maandag op te lossen. Dit maakt het transportbedrijf dinsdag bekend.

De ochtendspits op de Maaslijn (tussen Roermond en Nijmegen) is goed verlopen door de inzet van een extra treinstel per trein. Later op de dag ontstond er een vertraging omdat een goederentrein vastliep en een wissel bleef vasthangen. Nadat deze problemen waren opgelost, reden de treinen in beide richtingen om 16.30 uur weer op tijd.

Er zijn diverse verbeterpunten boven tafel gekomen die deels binnen de macht van Veolia liggen om ze door te voeren en deels door Prorail. Overleg daarover is gestart. Naar overtuiging van Veolia bieden deze oplossingen substantiële bijdragen aan het voorkomen van vertragingen.

De Heuvellandlijn heeft vandaag goed gelopen na de aanpassingen in capaciteit op basis van de ervaringen van maandag. Ook het busvervoer verloopt beter. Er werd meer op tijd en met minder fouten in routes gereden. De chauffeurs raken ingespeeld en 'ingereden' waardoor de routes beter bekend zijn en beter op de dienstregeling gereden kan worden, aldus een woordvoerder. De uitval van bussen blijft laag ten opzichte van de verwachtingen.

Op de Maaslijn worden direct na de Kerstperiode of begin januari 6 extra treinstellen ingezet, medio februari ook en medio maart nog eens 6 extra stellen. Hiermee wordt tegemoet gekomen aan de capaciteitsproblemen op deze verbinding.
Provincie:
Tag(s):