vrijdag, 6. oktober 2006 - 9:34

Verbouwing Concert- en Gehoorzaal

Middelburg

De Walcherse Bouw Unie is woensdagmiddag gestart met de verbouwing van de Concert- en Gehoorzaal aan de Verwerijstraat. Eerst werden enkele voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd, zoals het plaatsen van hekken en het afdekken van de vloer. Daarna kon de sloop en daarmee de verbouwing beginnen.

De verbouwing zou afgelopen januari starten. Door zienswijze op de bouwaanvraag zijn de werkzaamheden vertraagd. Inmiddels is de benodigde bouw- en sloopvergunning verleend. Dit zijn nog geen onherroepelijke vergunningen.

De Concert- en Gehoorzaal is een complex van gebouwen, gelegen op een perceel tussen de Singelstraat 13 en de Verwerijstraat 14-16. Om het gebouw beter te kunnen beheren en exploiteren, worden de panden van elkaar gescheiden. Na de verbouwing voldoet de concertzaal aan de huidige brandweervoorschriften en geluidseisen. Het pand Singelstraat 13 wordt verkocht.

De nieuwe publieke hoofdingang van de concertzaal komt aan de Verwerijstraat 14. Het gebouw Verwerijstraat 16 gaat dienst doen als onderdeel van de vluchtroute van de concertzaal. Ook komt er een nieuwe aanbouw die dienst gaat doen als foyer en krijgt het interieur een opknapbeurt.

De Stichting Zeeuwse Concertzaal gaat de Concert- en Gehoorzaal beheren. Het is de bedoeling dat de nieuwe zaal mei 2007 wordt opgeleverd. Het seizoen 2007/2008 kan dan in september starten.
Provincie:
Tag(s):