dinsdag, 4. juli 2006 - 10:01

Verdachte aangehouden voor steekpartij

Leeuwarden

De politie heeft zondag 2 juli een 21-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van poging doodslag. In de vroege ochtend van zaterdag 24 juni werd in de Grote Hoogstraat een 36-jarige inwoner van Leeuwarder enkele keren met een mes in zijn buik gestoken.

Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. Na behandeling van de twee steekwonden kon hij weer naar huis.
Aan de hand van het door getuigen verstrekte signalement werd de identiteit van de verdachte door politiemensen achterhaald. Aan de hand van beeldmateriaal van de beveiligingscamera's in de Grote Hoogstraat kon de politie aantonen dat de verdachte ten tijde van de steekpartij in de omgeving van het misdrijf was geweest.
Op zondag 2 juli werd hij in een horecagelegenheid op Achter de Hoven door een politieagent in zijn vrije tijd herkend. De verdachte werd daar vervolgens door de politie aangehouden. Hij is in verzekering gesteld en wordt vandaag, dinsdag, voorgeleid voor de rechter-commissaris.
Provincie:
Tag(s):