zondag, 29. januari 2006 - 11:50

Verdachte dodelijke aanrijding aangehouden

In het Belgische Geistingen, vlak over de grens bij Thorn, is zaterdagavond een 46-jarige man uit Gennep aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij het dodelijke ongeval in Brumssum in de nacht van vrijdag op zaterdag, meldt de politie. Bij dat ongeval liet een 44-jarige Brunsummer het leven. Voorafgaand aan de arrestatie vond er een gevaarlijke achtervolging plaats die begon op de Napoleonsbaan in Kessel en uiteindelijk vlak over de grens eindigde.

De verdachte raakte bij de arrestatie gewond en is naar het ziekenhuis overgebracht. Tijdens de achtervolging raakte vier politievoertuigen licht beschadigd.

De politie signaleerde het voertuig van de man uit Gennep zaterdagavond op een parkeerplaats in Kessel. De verdachte begon plotseling te rijden toen agenten bij het voertuig stonden. Hierbij moest een agent opzij springen. Hierop werd een achtervolging ingesteld die over de Napoleonsbaan richting Belgische grens ging. De verdachte reed hierbij met snelheden tussen 140 en 160 km per uur waarbij hij tevens enkele rode verkeerslichten negeerde. Hierdoor ontstonden er zeer gevaarlijke verkeerssituaties.

Met toestemming van de meldkamer werd de achtervolging op Belgisch grondgebied voortgezet. Ongeveer 4 kilometer over de grens in het plaatsje Geistingen kwam het tot een botsing tussen een politieauto en de auto van de verdachte waarbij de man uit Gennep tegen de gevel van een woning botste. De man kon door de politie worden aangehouden. Hij raakte door de aanrijding wel gewond. Hij is opgenomen in een ziekenhuis en staat onder politiebewaking.

De Belgische politie stelt een verder onderzoek in naar de gang van zaken op Belgisch grondgebied. De verdachte zal worden uitgeleverd aan de Nederlandse autoriteiten. Het verdere onderzoek wat betreft de betrokkenheid van de verdachte bij de dodelijke aanrijding in Brunssum is in handen van de politie Limburg-Zuid.
Provincie:
Tag(s):