donderdag, 18. mei 2006 - 21:50

Verdachte drugslab aangehouden voor liquidatie

Tilburg

Rechercheurs van de unit Zware Criminaliteit hebben in het onderzoek waarbij op eerste Paasdag een draaiend drugslab werd aangetroffen in Goirle, aanwijzingen gekregen dat één of meer verdachten in dit onderzoek betrokken zijn geweest bij de poging tot liquidatie van een man uit Dongen, op 29 januari 2006 op het Industrieterrein Kraaiven in Tilburg.

Dinsdag 16 mei hield de recherche een 20-jarige vrouw uit Tilburg aan, op verdenking van betrokkenheid bij de poging tot liquidatie, meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. De vrouw was al eerder aangehouden in het onderzoek naar het draaiende XTC-lab dat op eerste Paasdag in Goirle werd aangetroffen, maar was inmiddels in vrijheid gesteld. Vermoedelijk ging het bij de liquidatie om een afrekening in het drugscircuit. De auto waarin de man reed werd doorzeefd met kogels uit een automatisch wapen. Hij ontsnapte ternauwernood en kwam er met lichte verwondingen van af.

In het verdovende middelen onderzoek is deze week nog een nieuwe aanhouding verricht. Op maandagochtend 15 mei werd een 35-jarige man uit Tilburg man in zijn woning aangehouden. Hij wordt er van verdacht betrokken te zijn geweest bij een drugslaboratorium dat in juni 2005 in de Dr. Lovinkstraat werd aangetroffen. Een andere verdachte van het XTC-lab in Goirle, die nog vastzit, zou hier ook een rol in hebben gehad.

Het rechercheteam van de unit Zware Criminaliteit hield inmiddels 9 personen aan. Zes van hen zitten nog vast. Zij worden er van verdacht betrokken te zijn bij de handel, bezit en fabricage van harddrugs. De politie trof in een woonhuis in de Bergstraat een operationeel XTC-laboratorium aan. Op tien plaatsen werden doorzoekingen verricht. Het onderzoek is nog in volle gang.
Provincie:
Tag(s):