vrijdag, 13. januari 2006 - 14:59

Verdachte ernstig zedenmisdrijf Kerkrade opgepakt

Kerkrade

De politie heeft afgelopen maandag een 15-jarige jongen uit Kerkrade aangehouden als verdachte in het onderzoek van een ernstig zedenmisdrijf waarvan een 12-jarig meisje uit Kerkrade slachtoffer werd. Het misdrijf vond plaats op 1 december vorig jaar toen het meisje haar hond uitliet in de Kerkraadse wijk de Gracht. Daar werd zij op zeker moment door een onbekende persoon aangesproken, waarna deze zich aan haar vergreep.

Woensdag 4 januari zag het meisje haar belager tijdens een bezoek aan de Jumbo-Supermarkt aan het Carboonplein in Kerkrade. Naar aanleiding daarvan deed de politie een “Kort Politiebericht� uitgaan op de regionale televisie. Dit leverde een aantal bruikbare tips op. Op grond hiervan kon de verdachte worden opgepakt.

In het onderzoek werkte de politie Limburg-Zuid nauw samen met de politie van het Polizeipresidium Aken. Van Duitse en Nederlandse zijde hebben circa 30 politiemensen aan het onderzoek samengewerkt. Daarbij was er een belangrijke rol weggelegd voor wijk- en jeugdagenten.

Deze week werd door het Nederlands Forensisch Instituut een vergelijkend DNA onderzoek verricht met het in het onderzoek aangetroffen sporenmateriaal en dna-materiaal van de verdachte. De uitslag, die justitie vrijdag hiervan ontving, was positief.

De verdachte is vrijdag aan de officier van justitie in Maastricht voorgeleid. De rechter commissaris heeft bepaald dat de verdachte op verdenking van poging tot doodslag en verkrachting in bewaring wordt gesteld.
Provincie:
Tag(s):