dinsdag, 6. juni 2006 - 21:58

Verdachte in zaak Hereijgers aangehouden

Groningen

De politie heeft op dinsdag 6 juni een 35-jarige verdachte uit Hardenberg aangehouden. De man wordt verdacht op 2 mei 1997 betrokken te zijn geweest bij de dood van de destijds 19-jarige Groningse prostituee Shirley Hereijgers. Onder leiding van de Rechter-Commissaris werd een zoeking gedaan in de woning van betrokkene. De verdachte zal op vrijdag 9 juni worden voorgeleid aan de Officier van Justitie en de Rechter-Commissaris.

Shirley Hereijgers werd op 2 mei 1997 gevonden achter een school aan de Zuiderkruislaan in Groningen. Het onderzoek werd na verloop van tijd gestopt en ondergebracht bij het Cold Caseteam van de politie. De politie beschikt nu over informatie, op basis waarvan de verdachte kon worden aangehouden. De komende dagen zal de verdachte worden gehoord.

De Hoofdofficier van Justitie stelde destijds een beloning van 25.000 gulden in het vooruitzicht voor informatie die kon leiden tot de aanhouding of het bekend worden van de identiteit van de dader(s). Op deze beloning kan nog steeds aanspraak worden gemaakt.
Provincie:
Tag(s):