vrijdag, 3. maart 2006 - 13:24

Verdachte mislukte overval aangehouden

Vrijdag 24 februari kwam tussen 09.30 uur en 09.45 uur een toen nog onbekende man de winkel annex postagentschap aan de Molendijk binnen. De man had zijn gezicht bedekt en eiste geld van de eigenaresse. Dat gebeurde onder bedreiging van een vuurwapen. De vrouw was niet van plan om geld te geven en er ontstond een worsteling. Bij de worsteling ging er een schot af uit het vuurwapen. Daarbij werd niemand geraakt.

Op dat moment kwam ook de eigenaar erbij. Het lukte de gedupeerden om de overvaller naar buiten te werken, zonder dat hij iets had buitgemaakt. De dader stapte in een gereedstaande auto, waarin ook een tweede verdachte zat. Het tweetal verdween vervolgens in de richting van Dongen-Vaart.

De politie stelde direct een groot onderzoek in, waarbij tevens contact gezocht werd met korpsen elders in het land. De auto waarin het tweetal reed bleek namelijk in het Noorden van het land gestolen te zijn.

De verdachte is zondag 26 februari in Arnhem aangehouden nadat hij daar iemand had bedreigd. Na verhoor is hij overgedragen aan politiemensen van de districtsrecherche van het district Oosterhout. Hij wordt nog verhoord. Hij is woensdag 1 maart voorgeleid aan de Rechter-Commissaris en gehouden. De politie zet het onderzoek voort.
Provincie:
Tag(s):