donderdag, 20. april 2006 - 17:10

Verdachte moord Epskamp langer vast

Alkmaar

De derde verdacht van betrokkenheid bij de moord op Paul Epskamp blijft langer vast zitten zo heeft de raadkamer van de rechtbank van Alkmaar donderdag besloten. De man werd op 10 april 2006 aangehouden op Schiphol. Hij is op verzoek van het Openbaar Ministerie door Denemarken overgeleverd aan Nederland.

Paul Epskamp is in januari 2005 om het leven gebracht. Zijn lichaam werd op 21 januari 2005 gevonden op een bouwplaats naast de A2 tussen Loenersloot en Vinkeveen. De 47-jarige Paul Epskamp woonde in Schagen en werd sinds 13 januari 2005 vermist.

Een speciaal rechercheteam van de politie Noord-Holland Noord houdt zich bezig met het onderzoek naar de oorzaak en de achtergronden van de dood van Paul Epskamp. Op 6 juli 2005 leidde het onderzoek tot een eerste aanhouding. Een tweede aanhouding volgde op 27 januari 2006. Op 10 april werd de derde verdachte aangehouden. Zijn voorlopige hechtenis is vandaag door de raadkamer met negentig dagen verlengd.

Evenals de andere twee verdachten, verdenkt het Openbaar Ministerie hem van medeplegen van wederrechtelijke vrijheidsberoving en ook medeplegen van moord danwel doodslag op Paul Epskamp. Verder wordt hij verdacht van handel in softdrugs.

Uit het politie onderzoek blijkt dat de gewelddadige dood van Paul Epskamp te maken heeft met drugshandel. Het onderzoek naar de toedracht en omstandigheden omtrent de verdwijning en dood van Paul Epskamp loopt door. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.
Provincie:
Tag(s):