woensdag, 25. januari 2006 - 20:44

Verdachte Oudwoude bekent meerdere zedenzaken

Deventer

De verdachte in de zedenzaak Oudwoude, een 25-jarige inwoner van de gemeente Kollumerland, heeft deze week bekend dat hij bij nog twee andere zedenzaken betrokken is geweest. Afgelopen maandag heeft hij bekend dat hij op zondag 23 oktober 2005 in Kollum heeft geprobeerd om onder bedreiging van een mes, een 11-jarig meisje aan te randen.
Dat heeft het OM woensdag bekendgemaakt.

Vandaag heeft hij bekend dat hij op zondag 23 mei 2004 een destijds 5-jarig meisje uit Deventer, onder bedreiging van een mes, seksueel heeft misbruikt.
Uit een dna-vergelijking door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) in Rijswijk was al eerder gebleken dat het dna van de verdachte overeenkomt met het dna dat destijds op de plaats van het misdrijf was gevonden.
De politie IJsselland heeft de Deventer zaak inmiddels overgedragen aan de politie Fryslân.

Met betrekking tot de zedenzaak Oudwoude kan worden gemeld dat het mes, waarmee verdachte het 13-jarige slachtoffer uit Oudwoude zondagmiddag 15 januari jl. heeft bedreigd, op zijn aanwijzingen vorige week in de buurt van de plaats delict is gevonden. Daarnaast is tijdens de doorzoeking van de woning van verdachte een computer in beslag genomen waarop foto's stonden, die verdachte op die betreffende middag van het slachtoffer had gemaakt.

Er is geen enkele aanwijzing dat de verdachte deze foto's via internet heeft verspreid.

Het Team Grootschalig Optreden (TGO) Oudwoude onderzoekt nog of de verdachte ook betrokken is geweest bij de aanranding van een 12-jarig meisje op woensdag 19 oktober 2005 om 17.30 uur in een parkje bij de Singel in Buitenpost.

Het TGO, dat nog met 20 rechercheurs aan de zaak werkt, is op zoek naar de jonge vrouw op de fiets die getuige is geweest van deze aanranding. Zij wordt verzocht zo spoedig mogelijk contact op te nemen met het TGO Oudwoude via telefoonnummer 0900-8844.

De verdachte moet 1 februari 2006 voor de raadkamer van de rechtbank in Leeuwarden verschijnen. De raadkamer beslist dan of de voorlopige hechtenis van de verdachte met 30 dagen wordt verlengd. De verdachte zit nog steeds in de beperkingen.
Provincie:
Tag(s):