donderdag, 5. oktober 2006 - 10:12

Verdachte schietincidenten opgepakt

Amsterdam

Met de aanhouding van een 25-jarige man, denkt de recherche van de Binnenstad en Amsterdam Oost de hoofdverdachte te hebben gearresteerd van twee schietincidenten in Amsterdam. Bij één schietpartij in een bar aan de Prinsengracht en één in een horecagelegenheid bij Kempering, raakten drie personen gewond. De verdachte werd woensdag voor de officier van justitie geleid.

In de vroege ochtend van 14 augustus raakten twee mannen van 27 en 44 jaar gewond toen zij bij een uit de hand gelopen ruzie in een bar aan de Prinsengracht werden neergeschoten. Ze raakten niet levensgevaarlijk gewond. De dader kon ontkomen.

In de nacht van zondag 13 op maandag 14 augustus 2006 raakten twee mannen, 27 en 44 jaar, gewond nadat zij bij een ruzie in een café door een nog onbekende verdachte werden neergeschoten.

Even voor drie uur ontstond een ruzie in een café die al snel uit de hand liep. Een van de ruziezoekers trok een vuurwapen en vuurde meerdere schoten af. Beide slachtoffers moesten voor behandeling naar een ziekenhuis. Een van hen kon het ziekenhuis na behandeling verlaten. Het andere slachtoffer werd opgenomen maar verkeerde niet in levensgevaar.

Op 11 september 2006 raakte een 31-jarige man zwaargewond in een horecagelegenheid bij Kempering. Een klant kreeg ruzie met andere barbezoekers, trok een vuurwapen en beroofde zijn medeklanten van persoonlijke bezittingen.

Toen na de inhoud van de kassa, ook de persoonlijke bezittingen van de uitbater doelwit werden van de overvaller verzette deze zich. De barman werd daarop zonder pardon neergeschoten. Hij overleefde de schietpartij ternauwernood.

Tijdens het gezamenlijk gedegen onderzoek door rechercheurs van district Oost en de Binnenstad sloot het net zich om een 25-jarige verdachte. Hij werd getraceerd in de omgeving van de Nieuwmarkt. Omdat de verdachte blijk had gegeven dat hij iedereen die hem in de weg liep zonder blikken of blozen zou neerschieten, werd besloten het arrestatieteam in te zetten.

Zonder problemen werd hij ingerekend en werd hij woensdag op verdenking van poging tot doodslag aan de officier van justitie voorgeleid. Het onderzoek door het gemeenschappelijk rechercheteam wordt voortgezet.
Provincie:
Tag(s):