vrijdag, 4. augustus 2006 - 21:39

Verdachte van moord blijft langer in voorarrest

Assen

De raadkamer van de rechtbank in Assen heeft de gevangenhouding bevolen van een 29-jarige man uit Nieuw-Buinen die wordt verdacht van de moord op een 26-jarige vrouw uit Gasselternijveen. De uitspraak betekent dat de man nog dertig dagen langer in voorlopige hechtenis blijft.

De man werd op maandag 24 juli aangehouden. Dat gebeurde naar aanleiding van de vondst van het lichaam van een 26-jarige vrouw op zondag 23 juli. Haar lichaam werd gevonden in een bos achter de kerk aan de Kerklaan in Nieuw Buinen.
Vervolgens werd een Team Grootschalig Optreden (TGO) geformeerd, bestaande uit dertig rechercheurs afkomstig uit de drie noordelijke politiekorpsen.

Het onderzoek van het TGO richtte zich op technische sporen, verhoor van mogelijke getuigen en ook werd een buurtonderzoek ingesteld.

Op het lichaam van de vrouw werd sectie verricht. Uit het voorlopige sectierapport van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) blijkt dat de vrouw een hoeveelheid medicijnen in haar mond en maag had. Volgens het NFI kunnen de aangetroffen medicijnen mogelijk wijzen op vergiftiging. Naar de herkomst van de medicijnen is vervolgens een onderzoek ingesteld.

In dit onderzoek werd op 31 juli een man uit Nieuw-Buinen aangehouden, die twee dagen later weer werd heengezonden. De man ontkende de pillen te hebben verstrekt. Er is niet gebleken van enige betrokkenheid van deze man bij de dood van de vrouw.

In sommige media, met name op internet, ging het gerucht dat het slachtoffer met benzine zou zijn overgoten en deels was verbrand. Het Openbaar Ministerie kan deze berichten, op basis van het onderzoek, enkel ontkrachten. Het is juist dat het lichaam van de vrouw verkleurd was, maar dat is enkel te wijten aan het feit dat haar lichaam enige dagen buiten heeft gelegen onder zeer warme en zonnige omstandigheden.

Het onderzoek wordt nu voortgezet door een kleiner onderzoeksteam. Het team richt zich thans op de vraag, welke de rol de man uit Nieuw-Buinen bij het overlijden heeft gespeeld en de herkomst van de medicijnen.
Provincie:
Tag(s):