dinsdag, 7. februari 2006 - 11:07

Verdachte van ontvoering aangehouden

Rhenen

De politie heeft in de zaak van de ontvoering van een 19-jarige vrouw een verdachte aangehouden. Het gaat om een 34-jarige man uit Maarssen. De man kwam in beeld na een vergelijkbaar delict in Oud-Zuilen. De man wordt er van verdacht dat hij op 26 juli 2005 de vrouw heeft geprobeerd te ontvoeren. Zij kon toen uit de rijdende auto springen. De politie nam de zaak hoog op en onderzocht de zaak met 15 rechercheurs.

Op zondag 6 november 2005 fietste omstreeks 05.00 uur in de vroege ochtend een 18-jarige vrouw uit Oud Zuilen over de Slotlaan. Op dat moment kwam een onbekende man achter een boom tevoorschijn en duwde de vrouw van haar fiets. Zij kwam hard ten val en de man pakte haar stevig vast. De vrouw begon enorm hard te schreeuwen waardoor haar belager vluchtte. De politie zette direct de omgeving af en zocht met honden en een helikopter naar de man. Helaas werd de verdachte niet, maar zijn bestelbus welaangetroffen.

Terwijl de politie de bestelbus nader onderzocht, meldde de 34-jarige man uit Maarssen zich bij de agenten en gaf aan dat dit zijn bus was. De man had een onduidelijk en tegenstrijdig verhaal en werd als verdachte aangehouden. Hij heeft inmiddels verklaard dat hij de vrouw wilde beroven. Het rechercheteam van het onderzoek naar de ontvoeringszaak in Rhenen zag verbanden en na uitgebreid onderzoek kon de 34-jarige man ook als verdachte is deze zaak worden aangemerkt.
Het onderzoek ter zitting voor de feiten in Oud-Zuilen werd vandaag geschorst en zal op woensdag 12 april worden hervat. Dan zullen zo mogelijk beide zaken worden behandeld. De man blijft vast zitten voor verhoor. 
Provincie:
Tag(s):