dinsdag, 11. april 2006 - 10:18

Verdachte van overvallen aangehouden

Bilthoven

De politie heeft maandag 3 april een 25-jarige inwoner uit Bilthoven aangehouden. Dat maakte de politie dinsdag bekend. De man wordt verdacht van twee overvallen, het doen van valse aangifte en bedreiging.

De politie kwam de Bilthovenaar op het spoor toen de man zelf aangifte deed van een overval op zijn woning. De politie onderzocht de zaak en uit onderzoek kwam de aangever zelf als mogelijke verdachte naar voren voor een aantal overvallen op andere woningen. Het signalement van deze aangever kwam namelijk sterk overeen met het signalement van de dader van de overvallen.

De man heeft uiteindelijk een poging van diefstal met geweld, in een woning aan de Gaailaan op 23 maart, bekend. Ook wordt de man verdacht van straatroof op 17 maart. De verdachte beroofde op de Julianalaan een vrouw van haar tas onder bedreiging van een op een vuurwapengelijkend voorwerp. Verder bekende de verdachte een poging tot diefstal met geweld in een woning aan de Pr. Bernhardlaan, op 16 november van het vorig jaar. De Bilthovenaar eiste toen ook, onder bedreiging van een op een vuurwapengelijkend voorwerp, geld op.
Provincie:
Tag(s):