donderdag, 28. december 2006 - 14:42

Verdachte zedenzaak blijft nog langer vast

Donderdag heeft de rechter-commissaris geoordeeld dat de verdachte van het zedendelict, gepleegd op 21 december, nóg eens twee weken in bewaring blijft. De verdachte zelf blijft overigens ontkennen bij de zaak betrokken te zijn.

De politie is vooral op zoek naar de bestuurder/bestuurster van een auto, mogelijk een busje, die, net nadat het meisje was gedwongen te stoppen, rond het tijdstip van het delict – donderdag 21 december tussen 08.00 en 08.15 uur – over de Tichelwei van Oostrum naar Dokkum reed. Deze bestuurder/bestuurster wordt verzocht zich te melden.

De politie blijft verder vragen om tips, vooral wat betreft de combinatie witte bestelwagen en het signalement, door te blijven geven aan het algemene nummer van de politie, 0900 – 8844.

Tips vanuit de bevolking zijn van groot belang voor het onderzoek, getuige ook de uitstekende tip van afgelopen vrijdag, die, samen met de informatie uit het onderzoeksteam, leidde naar de verdachte.

Ondertussen blijven politie en justitie volop werken aan de zaak. Om alle informatie te verwerken is het TGO na de aanhouding nog eens uitgebreid met 10 rechercheurs. Er zijn 29 tips binnengekomen. Tijdens het passantenonderzoek vrijdagochtend zijn 150 voorbijgangers ondervraagd. Zowel uit de tips als het passantenonderzoek is bruikbare informatie gekomen.

De technische recherche heeft uitgebreid sporenonderzoek gedaan en staat in nauw contact met het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Zaterdagochtend 23 december, is door 15 leden van de Friese Mobiele Eenheid de directe omgeving van het plaats delict in een cirkel van enkele kilometers minutieus uitgekamd op mogelijke sporen.
Provincie:
Tag(s):