woensdag, 23. augustus 2006 - 21:31

Verdachten afpersing en vrijheidsberoving aangehouden

Hilversum

Maandag 21 augustus 2006 is een 22-jarige inwoner van Hilversum op de Havenstraat aangehouden als verdacht van afpersing en vrijheidsberoving van een 21-jarige Blaricummer en 22-jarige man uit Huizen. Tijdens een huiszoeking op het woonadres werden meerdere wapens, waaronder een automatisch vuurwapen, munitie en harddrugs aangetroffen. Op 3 augustus 2006 werd als medeverdachte een 29-jarige Hilversummer aangehouden.

In de nacht van donderdag 29 juni op vrijdag 30 juni 2006 rond 04.30 uur liep de Blaricummer naar een pinautomaat aan de ’s Gravelandseweg. Onderweg raakte hij in gesprek met een man. Op het moment dat de Blaricummer pinde, bedreigde de man hem verbaal en eiste geld. Hij gaf de man een geldbedrag.

Toen de Blaricummer weer vanaf de bank naar zijn uit Huizen afkomstige vriend toe liep, kwam er een tweede man bij en werden beide mannen gedwongen in een auto te stappen. Op een onbekende plek bij de Lage Vuursche werden de twee uit de auto getrokken. De Huizer wist het bos in te vluchten. De Blaricummer werd door de mannen geslagen, geschopt en bedreigd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Tevens werd er een schot gelost. Hij moest al zijn bezittingen afstaan, waarna de mannen weggereden.

Het onderzoek naar de afpersing en vrijheidsberoving wordt nog voortgezet. De 29-jarige Hilversummer is op 4 augustus geleid voor de Officier van Justitie in Amsterdam. De 22-jarige Hilversummer wordt donderdag 24 augustus voorgeleid.
Provincie:
Tag(s):