maandag, 31. juli 2006 - 20:58

Verdachten bekennen reeks branden en inbraken

Assen

Met de aanhouding van twee 16-jarige Assenaren op 18 juli jl., heeft de politie meerdere geruchtmakende branden en inbraken in de stad opgelost. De jongens werden door twee oplettende burgers op heterdaad betrapt tijdens een inbraak in de kantine van een korfbalclub op sportpark De Hoogspanning aan de Maria Montessoriweg in Assen.

Tijdens het onderzoek bekenden de verdachten meerdere inbraken in clubgebouwen, in de Asser wijk Kloosterveen, te hebben gepleegd. Ook bekenden de verdachten dat zij tijdens een inbraak in de kantine van voetbalvereniging LTC, daar brand te hebben gesticht.

Sporen in de ouderlijke woning van één van de verdachten leidden het zeskoppige rechercheteam naar twee inbraken in het clubgebouw van fietscrossvereniging Unitas aan de Baggelhuizen. Dit clubgebouw werd na de inbraken in brand gestoken. De verdachten bekenden dat zij de inbraken en branden samen met een 19-jarige broer van één van de verdachten te hebben gepleegd. Het drietal kreeg daarbij hulp van een 16-en een 17-jarige Assenaar. Ook deze jongens werden aangehouden.

Uiteindelijk resulteerde het onderzoek ook tot het oplossen van diverse inbraken in sportkantines en brandstichtingen in Assen. Deze werden door de Assenaren in verschillende samenstellingen gepleegd.

Zaken die eveneens door de verdachten werden bekend zijn: een miljoenenbrand door twee brandstichtingen bij het vleesbedrijf Vleesgilde aan de Australieweg in juni en oktober van 2005; brandstichting op een bouwplaats aan het Seinepad in mei 2006; brandstichting vrachtauto Essent aan de Rijnstraat in juni 2006; brandstichting voordeur buurthuis Kroezehof aan de Wethouder Bergerweg in juni 2006; inbraken in diverse sportkantines in Assen en omgeving.

Het rechercheteam onderzoekt of de verdachten in aanmerking komen voor nog meer onopgeloste misdrijven.
Provincie:
Tag(s):