donderdag, 24. augustus 2006 - 19:52

Verdachten Mumbai-vlucht vrijgelaten

Haarlem

De 12 Indiase mannen die woensdag zijn aangehouden in een vliegtuig van Northwest Airlines, zullen donderdagavond worden vrijgelaten. Dit heeft het Openbaar Ministerie in Haarlem vandaag bekend gemaakt. Volgens het OM hadden de aangehouden personen geen terroristische bedoelingen.

Woensdag keerde de Amerikaanse DC-10 terug naar Schiphol, op gezag van de piloot. Het vliegtuig werd daarbij begeleid door twee Nederlandse F-16’s. Reden om het vliegtuig terug te laten keren was het verdachte gedrag van de 12 mannen aan boord. Zij hadden een groot aantal GSM’s en andere apparatuur voorhanden. Tijdens de vlucht gaven zij die goederen aan elkaar door. Tevens volgden zij aanwijzingen van het cabinepersoneel niet op.

Uitvoerig onderzoek aan de GSM’s en het vliegtuig heeft uitgewezen dat de GSM’s niet geprepareerd waren en er overigens geen explosieven aan boord van het toestel waren. Ook uit verhoren van de verdachten en getuigen zijn geen aanwijzingen naar voren gekomen dat de mannen een daad van geweld wilden plegen.
Provincie:
Tag(s):