woensdag, 6. september 2006 - 21:05

Verdachten overval diamantbeurs weer vrij

Amsterdam

Woensdagavond heeft er rond 19.00 uur een overval plaatsgevonden op de parkeerplaats van de Diamantbeurs aan de Hogehilweg in Amsterdam Zuid-Oost. Daarbij zijn een onbekend aantal koffers met onbekende inhoud buitgemaakt. Er zijn door de 2 overvallers vuurwapens gebruikt bij de overval maar er zijn geen gewonden gevallen. Dit heeft een woordvoerder van de politie woensdagavond bevestigd.

Op de Roosenveltlaan ter hoogte van het Europalaan hield de politie woensdagavond 4 verdachten mannen aan maar zij zijn na verhoor donderdag weer vrijgelaten nadat bleek dat zij niks met de overval te maken hadden.

In een zijstraat aan de Oranjebaan in Amstelveen heeft de brandweer een brandende auto geblust. De wagen stond achter de bosjes aan de zijkant vlak tegen een schoolgebouw. Het is mogelijk dat dit de vluchtauto betreft van de overvallers maar ook dit zal door onderzoek moeten worden bevestigd.

De technische recherche heeft een technisch onderzoek verricht op de Hogehilweg in en rond het pand van de Diamantbeurs. Ook op de vindplaats van de brandende auto heeft een technisch onderzoek plaatsgevonden.
Provincie:
Tag(s):