donderdag, 26. oktober 2006 - 12:27

Verdachten steekpartij langer vast

Bergen op Zoom

Het onderzoek naar het incident van zaterdagavond bij een horecagelegenheid aan de Antwerpsestraatweg is nog steeds in volle gang. Vijf verdachten zijn die avond door de politie aangehouden waarvan er nu nog vier vastzitten. Zij zijn vandaag voorgeleid voor de rechter-commissaris. De 37-jarige inwoonster van Huijbergen die ook zaterdagavond werd aangehouden is eerder deze week na verhoor heengezonden.

Buiten de drie aangiften die de politie zaterdagnacht had opgenomen kwamen de afgelopen dagen nog een aantal betrokkenen aangifte doen. Het ging hierbij onder andere om beveiligingsmedewerkers die zaterdagavond werkzaam waren in de horecagelegenheid en de eigenaar van deze zaak. Zij deden aangifte van mishandeling, openlijke geweldpleging en vernieling. De daadwerkelijke toedracht van het incident van zaterdagavond is nog steeds niet geheel duidelijk. Buiten de verdachten moeten ook nog verschillende getuigen worden gehoord.

De politie kreeg die zaterdagavond omstreeks 23.30 uur melding van een vechtpartij tussen circa 30 personen op de Antwerpsestraatweg. Ter plaatse gaf beveiligingspersoneel aan dat een man vernielingen had aangericht in het pand. Er werd op dit moment niet meer gevochten. Toen de politie de man wilde aanhouden ontstond er een massale vechtpartij. Het publiek keerde zich tegen de politie en probeerde de aanhouding te belemmeren en de verdachte te ontzetten. De verdachte en de omstanders mishandelden hierbij de politie. De situatie liep uit de hand en de politie voelde zich zodanig in het nauw gedreven dat er om assistentie werd gevraagd. Er werd een charge uitgevoerd. Ook werden er 3 diensthonden ingezet.

De eerdergenoemde verdachte viel een politieman met zijn hond Jaro aan. De hond beet hem meerdere malen in het been. De verdachte mishandelde de politieman, waardoor deze viel. De man probeerde vervolgens hond Jaro te wurgen. De politieman kon de in het nauw gedreven hond ontzetten. De 37-jarige man hield meerdere bijtwonden over. Hij is naar het ziekenhuis vervoerd voor behandeling. Medisch personeel heeft de behandeling niet kunnen voltooien, omdat de verdachte besloot het ziekenhuis vervroegd te verlaten. Hij werd door politiemensen naar het bureau overgebracht. Een 37-jarige vrouw uit Huijbergen werd naar het ziekenhuis vervoerd met mogelijk een gebroken hand.
Provincie:
Tag(s):