donderdag, 12. januari 2006 - 14:01

Verdachten woninginbraken aangehouden

Bosch en Duin

Door politieagenten zijn woensdagavond rond 21.30 uur drie mannen aangehouden, die verdacht worden van betrokkenheid bij woninginbraken in dat gebied. In de afgelopen weken vonden tientallen woninginbraken plaats in Bosch en Duin. Ondanks verscherpt politietoezicht en een verhoogde alertheid bij de bewoners in dit gebied, lukte het niet om de inbrekers al dan niet op heterdaad te betrappen.

Op woensdagavond werd echter de aandacht van surveillerende agenten getrokken door een geparkeerd voertuig aan de Amersfoortseweg. Hierop besloten de agenten om de auto, met daarin een man, in de gaten te houden. Vrijwel direct daarna kwamen twee andere mannen vanuit de struiken in een tuin en klommen over een hek om naar de auto toe te gaan. Gezien deze situatie en de wetenschap dat veel in het gebied werd ingebroken, zijn de drie mannen aangehouden. Het drietal is afkomstig uit Zeist, Utrecht en Vianen.

Door de wijkpolitie en recherche wordt het onderzoek naar de mogelijke betrokkenheid van dit drietal bij woninginbraken in Bosch en Duin voortgezet. Daarnaast blijft de politie alert in het gebied en houdt voor onbepaalde tijd nog extra toezicht.
Provincie:
Tag(s):