woensdag, 18. januari 2006 - 8:19

Verdere uitrol KPN HotSpots

Den Haag

KPN bouwt zijn HotSpots-netwerk met 120 HotSpots locaties verder uit. Met de plaatsing van 45 HotSpots bij Q8-tankstations, 50 bij Délifrance-vestigingen en 25 in vakantie-parken van Hogenboom versterkt KPN zijn leidende positie in de Wi-Fi HotSpots markt in Nederland. De samen-werking met deze drie partijen past in het streven van KPN om altijd en overal de beste draadloze communicatie-mogelijkheden te bieden.

Q8 wil de reeds succesvolle Belgische HotSpots-service nu ook bij haar Nederlandse tankstations langs A- en N wegen bieden. De HotSpots bij Delifrance bevinden zich met name in de vestigingen in stads- en winkelcentra. Délifrance ziet HotSpots als toegevoegde service voor hun klanten. De Hogenboom vakantie parken die zijn uitgerust met HotSpots zijn verdeeld over Nederland. Hogenboom ziet een toenemende vraag naar draadloze internetfaciliteiten van bezoekers aan hun parken en hebben daarom gekozen voor HotSpots van KPN.

Mensen verwachten steeds vaker dat zij overal en op elk moment verbinding kunnen maken met het internet. Naast mobiele datadiensten via zijn GSM/GPRS- en UMTS-netwerken voorziet KPN in deze behoefte met Wi-Fi HotSpots op openbare locaties. Hiermee kunnen gebruikers van een geschikt laptop of PDA draadloos internetten met breedband-snelheid, zoals men dat thuis of op kantoor gewend is. KPN HotSpots heeft ruim 600 locaties door heel Nederland. Tot op heden worden HotSpots voornamelijk gebruikt door zakelijke reizigers en forenzen. KPN focust zijn HotSpot-activiteiten derhalve op de behoefte van mensen die onderweg willen internetten.

Zo werkt KPN ook samen met NS voor HotSpots op stations en loopt er een proef met het gebruik van Wi-Fi in de rijdende trein. Recent nam KPN HotSpots Attingo over waarmee KPN de enige aanbieder van openbare internetvoorzieningen en zakelijke communicatiefaciliteiten op luchthaven Amsterdam Schiphol is. Daarnaast zijn onder meer de Van der Valk Hotels, de Jaarbeurs Utrecht, alle La Place vestigingen, Campanile hotels, Landal Greenparks en Total stations voorzien van KPN HotSpots.
Provincie:
Tag(s):