maandag, 20. maart 2006 - 18:05

Verdonk wijst versnelde naturalisatie Kalou af

Minister Verdonk, van Vreemdelingenzaken en Integratie, heeft het verzoek tot versnelde naturalisatie van Feyenoord-aanvaller Salomon Kalou definitief afgewezen. Dit houdt in dat de Ivoriaan in principe pas in 2009 in aanmerking komt voor een Nederlands paspoort. Het WK lijkt daarom wel erg ver weg voor de 20-jarige speler.

Kalou wilde versneld een Nederlands paspoort bemachtigen om met Oranje komende zomer te kunnen deelnemen aan het WK in Duitsland. Een woordvoerder van de bewindsvrouw liet vandaag weten dat de voetballer volgens de minister nog niet voldoet aan alle voorwaarden. Zo moet Kalou onder meer nog slagen voor de naturalisatietoets. Dat was in november niet gelukt. Na 9 mei kan Kalou wederom de test afleggen.

Marco van Basten is teleurgesteld dat hij komende zomer geen beroep kan doen op Salomon Kalou. ,,In de eerste plaats is het natuurlijk het meest jammer voor Salomon zelf. Ik weet hoe graag hij komende zomer voor Nederland had willen spelen tijdens het WK. Zelf had ik heel graag met hem willen werken. Nu zullen we langer geduld moeten hebben", aldus Van Basten.
Categorie:
Tag(s):