dinsdag, 28. november 2006 - 12:36

Verdrag van Maastricht wordt grootst gevierd

Maastricht

De Gemeente Maastricht heeft maandagmiddag de website www.maastricht.eu gelanceerd. Waar veel Nederlandse steden op dit moment het eu-domein alleen gebruiken om door te linken naar hun reguliere site, gebruikt Maastricht het om haar Europese imago te versterken. De site www.maastricht.eu geeft invulling aan het project ‘Maastricht celebrates Europe’ dat in het teken staat van 15 jaar Verdrag van Maastricht en 50 jaar Verdrag van Rome. De site is opgesteld in het Nederlands en in het Engels.

Op 7 februari 2007 is het precies 15 jaar geleden dat het Verdrag van Maastricht is ondertekend. Een voor Maastricht historische en imagobepalende gebeurtenis, die in 2007 in Maastricht groots gevierd zal worden. In die viering wordt ook het Verdrag van Rome betrokken, dat ten grondslag heeft geleden aan het Verdrag van Maastricht. Dit verdrag bestaat in 2007 precies 50 jaar. Een jaar lang is Maastricht onder de titel ‘Maastricht celebrates Europe’ het podium van een uitgebreid Europees programma dat is ontwikkeld in samenwerking met bedrijfsleven, provincie, bestuurders, instellingen, instituten en culturele organisaties.

Bij de viering van 15 jaar het Verdrag van Maastricht op 7 februari 2007 zullen veel prominenten van de Eurotop uit 1992 aanwezig zijn.
Provincie:
Tag(s):