woensdag, 2. augustus 2006 - 10:56

Verdronken katten in kussensloop gevonden

Amersfoort

Na een anonieme telefonische melding bij de politie heeft de Dierenambulance Amersfoort drie kattenlijken gevonden. De lijken zaten in een kussensloop en waren helemaal nat. Dit wijst op een gruwelijke verdrinkingsdood. Bij de vindplaats, aan de Paradijsweg, was een waterpoel waar de dieren waarschijnlijk door hun baas in verdronken zijn.

Eén van de drie katten, een zwarte poes, was zichtbaar zwanger. De andere twee, een zwarte en een lapjeskat, waren tussen de 1 a 2 jaar oud. Geen van de dieren was gechipt waardoor het achterhalen van de eigenaar waarschijnlijk niet mogelijk is.

Bij de twee vrijwilligers van de Dierenambulance en de medewerkers van het Dierentehuis was boosheid, ongeloof en verslagenheid van de gezichten te lezen. Zo’n gruweldaad hadden zij tot nu toe nog niet meegemaakt. Aan de overblijfselen van de katten was duidelijk te zien dat het geen vreedzame dood was. Het commentaar van een van de vrijwilligers: “Dit is zo’n laffe daad, ik ben heel boos!, zoiets zie je wel eens op tv bij Animal Planet in Amerika, maar nu dus ook in Nederland�.
Provincie:
Tag(s):