zaterdag, 8. april 2006 - 10:10

Verhuizing Zeeschildpad en haaien naar Sea Life Scheveningen

Scheveningen

Na een grote en intensieve verbouwing is het dan zover: Sea Life opent met Pasen haar nieuwe expositie: “Typisch Tropisch�. De achtmeter lange tunnel (in een tank met 180.000 liter water) is omgebouwd van een Noordzee aquarium tot een tropisch aquarium.

“Voor de Noordzeevissen in de tunnel (wrakbaarzen, zeebaarzen en kathaaien) is er inmiddels passend onderdak gevonden in Sea Life Centres in o.a. Duitsland en België en heeft de verhuizing gelukkig zonder problemen plaats gevonden� aldus dierverzorger Edwin Bovendeur.

De “Typisch Tropisch� tunnel zal worden gevuld met spectaculaire tropische vissen, zwartpuntrifhaaien, zebrahaaien, kleurrijke koralen en zeeschildpadden. De nieuwe bewoners zijn zorgvuldig geselecteerd op soort en op aantal. Ook zal er een zeer strenge kwaliteitscontrole van het water plaatsvinden omdat vooral tropische vissen daar zeer gevoelig voor kunnen zijn. In totaal zijn er 20 zeeschildpadden van de Kaaiman Eilanden naar Europa gekomen en worden vervolgens verspreid over de Sea Life Centers in o.a. Duitsland, Frankrijk, Engeland en België. Het samenwerkingsverband tussen het schildpadopvangcentrum op de Kaaiman Eilanden en Sea Life draagt hopelijk bij tot het bewust zijn van de toestand van de zeeschildpad. Ook zal er bij de Sea Life Centres geld worden ingezameld voor de bouw van een nieuw schildpadopvangcentrum in Griekenland.

De bezoeker waant zich vanaf Pasen in exotische sferen en kan een duik nemen in tropische zeeën zonder nat te worden!
Provincie:
Tag(s):