dinsdag, 31. oktober 2006 - 17:55

Verkeerscontrole op verzoek bewoners

Hengelo

Dinsdagochtend werd tussen 10.00 en 11.30 uur op verschillende locaties in Hengelo gecontroleerd. Deze controles vonden plaats, mede op verzoek van diverse buurtbewoners en werden uitgevoerd naar aanleiding van meerdere klachten met betrekking tot vooral het rijgedrag. De controles werden dan ook als zeer positief ervaren en de controlerende agenten kregen veel positieve reacties.

In totaal deden 25 politieagenten mee aan deze controle. Er werd gecontroleerd op snelheid aan de Sportlaan Driene, Enschedesestraat, Twekkelerweg, Wegtersweg en Bornsestraat.
Met name op de Enschedesestraat en de Wegtersweg hielden de meeste weggebruikers zich aan de toegestane snelheid.

Op de Twekkelerweg en de Bornsestraat werden 15 bestuurders bekeurd omdat zij harder reden dan de aldaar geldende toegestane snelheid. Tevens werden 9 personen bekeurd voor o.a. het niet dragen van de gordel en het niet stoppen voor een rood verkeerslicht.

Ook werd er gecontroleerd bij het politiebureau in Hengelo Noord. Daar werden ongeveer 100 auto’s staande gehouden. In totaal werden er 17 bekeuringen uitgeschreven voor allerlei technische aspecten zoals voor de verlichting, reminrichting, kinderen niet in een zitje en geen apk. Maar ook voor het overtreden van de verkeersregels zoals het niet dragen van de gordel, geen rijbewijs en of kentekenbewijs kunnen tonen en niet handsfree bellen.
Provincie:
Tag(s):